1. Etnik Desen: İster tesettürlü olun ister olmayın modayı takip etmek önemlidir. Etnik desenlerden elbette tesettür elbise modellerinde tarzına dokunan tasarımcılar da etkilenmiş durumda. Sizde etnik deseni kullanarak modern bir görünüme kavuşmak isteyeceğinize eminim. Peki, etnik desenli bir eteği nasıl kombinleyeceksiniz ki? Hanımlar etnik desen öyle dolaptan alayım giyeyim denecek bir parça değildir. Giymeden önce iki defa düşünün derim. Yanlış kombinlediğinizde doğru bir görünümü bırakın çok kötü bir görünümle karşı karşıya kalabilirsiniz ki bu görünüm sizleri aynalardan soğutur Etnik desenli bir parçayı mutlaka sade parçalarla kombinlemelisiniz.

  2. Renkler: Tesettür giyimde en çok dikkat edilmesi gereken husus şüphesiz ki renklerdir. Sonuçta tüm vücudunuz bir örtüyle kaplı oluyor. Ten değil örtü dikkat çekiyor. Sizlere tavsiyem fazla renk karmaşasından uzak durun. Maazallah çevrenizdekiler şaşı olur

  3. Sadeliğe Dikkat: Tesettür giyimde kesinlikle sadeliğe dikkat etmelisiniz. Unutmayın ki tesettür süs gizlemek içindir, süslenmek için değil Bizler ikisi arasındaki o ince ayrıntıyı birçok zaman atlayabiliyoruz. Bu ince çizgiye dikkat etmenizi öneririz.

  4. Yaşa Dikkat: Bu yalnızca tesettür için değildir elbette, giyim tarzı, giyim şekli ne olursa olsun yaşa göre giyinmeyi bilmelidir kişi. Tesettür giyimde de çok sık rastlamaktayız. Genç kızlar kendilerini 10 yaş büyük gösterecek kıyafetler tercih etmekteler. Buna dikkat edin. Çünkü nasıl küçük bir çocuğa makyaj yaptığımızda komik olur. Durum ondan farksız olmuyor.