baş ağrısı için

Baş Ağrısı için Pratik Çözümler

Günümüzde herkesin hayatının en azından bir bölümünde başına bela olan rahatsızlıklardan birisi de baş ağrısıdır. Farklı şiddetlerde olabilen ancak ne şiddeti olursa olsun oldukça can sıkan bu rahatlık konusunda denenebilecek çeşitli yöntemler ile bir nebze olsun ağrı azaltılabilmekte ya da daha hafif durumlarda yaşanan sorun tamamen giderilebilmektedir. Bu makalemizde düzenli bir şekilde yaşanmayan ağrıları olan kişilere baş ağrısı için pratik çözüm makalemizi hazırladık. Şayet ağrılarınız düzenli bir şekilde oluyorsa doktora gitmenizi şiddetle önermekteyiz.

lavanta faydaları

  • Lavanta Kokusu ile Baş Ağrısı Tedavisi

İyileştirici bir güce sahip olan lavantanın kokusu ile baş ağrıları biraz olsun dindirilebilmektedir. Hem başa hem de boyun bölgesine uygulanabilecek olan lavanta yağı, kaynamış suyun içerisinde 3-4 damla olacak şekilde döküldükten sonra koklanırsa baş ağrıları üzerinde etki etmeye başlamaktadır. Damla ile uygulama yönteminin dışında evin farklı bölgelerinde bulundurulabilecek lavanta keseleri de faydalı olmaktadır.

türk kahvesinin faydaları

  • Kafein ile Baş Ağrısı Tedavisi

Baş ağrısını dindiren etkisi ile kafein, her evde uygulanabilecek olan pratik çözümlerdendir. Ağrının başladığı an alınabilecek olan bir fincan şekersiz Türk kahvesi ile baş ağrıları konusunda olumlu adımlar atılabilmektedir.

sıcak su

  • Sıcak ve Soğuk Su Kompresi ile Baş Ağrısı Tedavisi

Baş ağrısının olduğu anlarda ense bölgesine bir sıcak bir soğuk şekilde su torbası koymak ağrıyı dindirici etkisi ile bilinmektedir.

baş ağrısı tedavi

  • Sıkıştırma ile Baş Ağrısı Tedavisi

Baş ağrısını gidermek amacıyla bir elin baş ve işaret parmağı kullanılarak ağrılı bölgenin sıkıştırılması ve bu bölgeye masaj yapılması ağrının şiddetini azaltıcı özelliğe sahiptir.

masajlı ayak banyosu

  • Ayak Banyosu ile Baş Ağrısı Tedavisi

Ayakları sıcak suya sokma ve bekletmenin baş üzerindeki basıncı düşürmesi sebebiyle ağrıyı da doğrudan azaltma etkisi bulunmaktadır.