mısır unu maskesi

Cilt Lekelerine Maske

Geçmişte pek çok kadının en büyük kabuslarından birisi haline gelen cilt lekeleri günümüzde çeşitli doğal yöntemler ile kolaylıkla giderilebilmektedir. Bu yöntemlerin içerisinde özellikle son dönemlerde popüler olanlarından birisi de mısır unu maskesi kullanılarak uygulanan cilt lekelerinden kurtulma yöntemidir. Hazırlaması oldukça kolay olan bu cilt bakımı tarifi ile cilt yüzeyinde kötü bir görünüme neden olan lekelerden hızlı ve etkili bir şekilde kurtulabilmek mümkün olmaktadır.

mısır unu faydaları

  • Cilt Lekelerinden Kurtulmak İçin Mısır Unu Maskesi Nasıl Kullanılabilmektedir?

Cilt lekelerinden kurtulabilmek için uygulanabilecek olan mısır unu maskesinde gerekli olan malzemeler 1 çorba kaşığı ölçüsünde süzme yoğurt, yarım çay kaşığı kadar karbonat ve 1 tatlı kaşığı kadar da mısır unu şeklindedir. Tüm bu malzemeler bir kaba boşaltıldıktan sonra homojen bir karışım elde edilene kadar sürekli karıştırılmalıdır. Yeterince karıştığı düşünülen malzemeler cilt yüzeyine ince bir tabaka halinde sürülerek ortalama 10 ila 15 dakika arasında ciltte bekletilmelidir. Hassas ciltlere sahip olanların bu süreyi azaltması ve karışımı en fazla 5 dakika ciltlerinde tutmaları gerekmektedir. Ciltte yeteri kadar bekletilen maske daha sonra ılık su yardımı ile yavaşça temizlenmelidir. Cilt lekelerini giderme konusunda oldukça başarılı sonuçlar veren bu tarif tamamen doğal malzemeler kullanılarak meydana getirilmektedir ve cildi soyarak lekeleri dışarı atmasını sağlamaktadır.

yüz için maske

  • Cilt Lekelerinden Kurtulmak İçin Uygulanan Mısır Unu Maskesinin Zararı Var mıdır?

Mısır unu maskesinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur ve dileyen herkes bu maskeyi gönül rahatlığı ile kullanabilmektedir.